marți, 31 ianuarie 2017

Trafic, minorităţi, autorizaţii, revoluţii

Ceauşism, comunism, neocomunism, securitate, FSN şi fesenism, Iliescu şi iliescianism, mineriadă, PSD şi pesedism.
Şi pentru că toate acestea
Trebuiau să poarte un nume,
Un singur nume,
Li s-a spus Pavel Abraham,
securist de nădejde

Tovarăşul Domnul Abraham abera zilele astea, necontenit şi abracadabrant, pe la Antena 3, cum că manifestanţii anti-graţiere nu au avut autorizaţie pentru miting, cum că traficul trebuia degajat (a uitat să zică de panseluţe) şi că miliţienii forţele de ordine au dreptul legal să tragă în huligani demonstranţi cu arme de foc, la o adică, sau măcar să îi împrăştie cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.



Între timp, mâncătorii de căcat rahat turcesc din studioul Antenei îi dădeau întruna cu minoritatea care a ieşit în stradă versus majoritatea (adică fix 18% din totalul alegătorilor) care tocmai a votat PSD şi a stat cuminte acasă, aşteptând ca guvernul "ales" (pe bune?) să-şi facă treaba.


Dragi tovarăşi şi pretini Mă, băeţi care vă ocupaţi voi cu dezinformarea  ştirile, vă spun o poveste scurtă, de care poate n-aţi auzit, că eraţi ocupaţi cu slăvirea conducătorului iubit mâncatul de rahat turcesc:
Acum câţiva ani, poporul egiptean s-a mobilizat pe Facebook şi a făcut o revoluţie, de l-a dat jos pe dictatorul Mubarak. S-au făcut alegeri şi majoritatea a ales: a câştigat Frăţia Musulmană – că era mai organizată şi avea vechime şi bani, ălelalte formaţiuni n-aveau şi d-abia se formaseră.
Dar, ce să vezi, după ce a luat puterea prin alegeri democratice, organizaţia teroristă partidul Frăţiei a pus-o de o dictatură islamică fundamentalistă în toată legea, la adăpostul "legitimităţii"; cum îl trăgea cineva de mânecă pe nou-alesul dictator preşedinte Morsi, cum replica ăsta că "l-a ales majoritatea" şi el cu Frăţia lui nu pleacă, că ei  sunt "aleşii  poporului".
Toate bune şi frumoase, până când poporul s-a sculat din nou împotriva extremiştilor de la putere şi a mai pus-o de o revoluţie, dându-le "aleşilor" un şut în fund.

Dragi tovarăşi şi pretinibăeţi, nu vă grăbiţi să mâncaţi căcat trageţi concluzii pripite din cele de mai sus. Ideea principală "e" câteva:  
1. Nici "huliganii" din '89, nici "golanii" din '90 care "au blocat traficul" n-au avut vreo autorizaţie, ever;
2. Nu majoritatea a făcut istorie şi a schimbat regimul comunist, ci  minoritatea aia (probabil mult mai mică decât cea de zilele astea) care a ieşit în stradă, sub gloanţe;

3. "Singura soluţie: înc-o Revoluţie" a fost vreme de aproape 3 decenii (din păcate? din fericire?) doar un slogan; dacă PCR FSN PSD o ţine tot aşa, s-ar putea bine-mersi să se mai scoale o dată poporul român şi să-i trimită pe toţi "aleşii poporului" la origini.


REMINDERmâine dimineaţă de la 9:00 protestele anti-graţiere continuă în faţa Guvernului. Detalii pe Facebook, aici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu