duminică, 13 mai 2018

#JusticeforNoura! O adolescentă condamnată la moarte pentru că şi-a ucis violatorul


ACTUALIZARE (29 iunie 2018):


Petiția internațională pentru salvarea Nourei a dat roade. Vă mulțumesc tuturor celor care ați ajutat la acest succes al dreptății. Mulțumiri speciale lui Mihai Motoc, de la care am aflat de tragedia Nourei. Doamne ajută!


ACTUALIZARE (19 iunie 2018):


Pe 24 mai avocatul Nourei a înaintat un apel la sentinţa ce o condamna la moarte.

Pe 31 mai, Parlamentul European a emis o rezoluţie în care condamnă sentinţa şi cheamă autorităţile sudaneze la reconsiderarea şi comutarea acesteia, precum şi la reconsiderarea legislaţiei sudaneze privitoare la drepturile femeilor.
Azi, 19 iunie 2018, petiţia pentru salvarea Nourei Hussein a depăşit 1.390.000 de semnături. Petiţia a avut un răsunet internaţional, ducând la o mobilizare civică şi politică de amploare, care ar putea avea rezultate pozitive nu doar în cazul Nourei, ci şi în lupta pentru apărarea drepturilor femeilor din Sudan şi, poate, din întreaga lume.
Vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi alăturat acestei campanii!
Vă rog, nu încetaţi să distribuiţi petiţia, pentru a fi semnată de cât mai multe persoane din întreaga lume! Lupta încă nu s-a terminat, Noura îşi aşteaptă acum verdictul final, trebuie să fim cât mai mulţi alături de ea!

Together we stand, divided we fall!

Cris A.
____________________________

Am aflat azi povestea Nourei de pe pagina de Facebook a lui Mihai Motoc






Noura Hussein este o adolescenta de 19 ani din Sudan condamnata la moarte prin spanzurare! Crima? Si-a injunghiat mortal violatorul! Care era chiar sotul ei, cu care fusese fortata sa se casatoreasca. Avea doar 16 ani cand tatal sau a aranjat casatoria fara voia ei. A fugit de acasa la o matusa, la 250km de Khartoum, capitala tarii, unde locuia cu familia sa. Dupa cca 3 ani, taica-su a inselat-o sa se intoarca acasa mintind-o ca, casatoria aranjata va fi anulata. A predat-o insa animalului. Mai exact animalelor. Dupa 4 zile de chin si rezistenta, dupa casatoria necunsumata din cauza refuzului Nourei, asa-zisul sot a violat-o. Cu ajutorul mai multor "barbati" din familia lui care au si asistat la scena batjocorind-o. A doua zi animalul a incercat sa repete violul dar Noura l-a injunghiat. Un tribunal tamp si stramb a condamnat-o la moarte prin spanzurare pentru crima cu premeditare!? [...]




Oameni din toată lumea s-au mobilizat pentru salvarea Nourei, sub hashtag-ul #JusticeforNoura.



Puteţi semna aici petiţia către guvernul sudanez pentru anularea condamnării la moarte a Nourei. 

Vă rog, semnaţi şi distribuiţi masiv! Mulţumesc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu