marți, 7 noiembrie 2017

Despre sistemul care m-a scos în stradă

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a afirmat azi, 6 noiembrie 2017, că românii au ieşit în stradă pentru că "aşa le-a cerut sistemul". 
 Recunosc şi mă declar vinovată: alături de cei 30.000 de protestatari (UPDATE 7.11.2017: unele surse dau 60.000, în total) care au mărşăluit aseară pe străzile ţării am ieşit în stradă pentru că aşa mi-a dictat "sistemul" – sistemul meu (al nostru) de valori, un sistem de gândire şi simţire care îi este străin lui Codrin Ştefănescu, dar şi tovarăşilor săi, perpetuatori ai mentalităţii comuniste, mici dictatori cu mari aspiraţii de realizare a "societăţii socialiste multilateral dezvoltate". 
 Recunosc şi mă declar vinovată că "sistemul" ce m-a scos în stradă alături de zeci (iar în februarie anul acesta sute) de mii de oameni este un sistem anti-minciună, anti-hoţie, anti-corupţie, un sistem incompatibil cu gafele, greşelile, găinăriile, măgăriile şi ţopăielile social-economic-moral-politice ale sistemului PSD, mândru continuator al bolşevicilor ce au aruncat Ţara într-un întuneric care nu mai are nici o luminiţă la capătul tunelului. 
 Recunosc şi mă declar vinovată că sistemul de valori, de principii, de gândire căruia îi aparţin nu mă lasă să dorm noaptea la gândul că #CiumaRoşie a cuprins Ţara în braţele ei de monstruoasă caracatiţă, că acest sistem al nostru, al protestatarilor anti-minciună, anti-hoţie, anti-corupţie mă scoate din când în când în piaţa publică, pe străzi, în arşiţă, ploaie, vânt sau ger, pentru a le aduce aminte (neo-cripto)comuniştilor că #existăm, #rezistăm, #insistăm, #nucedăm.
Dar domnul tovarăşul Ştefănescu Codrin a mai afirmat ieri şi altceva, şi anume că "Cei care au fost anunțați pe Facebook de protestele pe legile justiției nu prea știu ce și cum" – adicătelea am ieşit ca proştii în stradă fără să ştim de ce. Ei bine, dincolo de faptul că nu e mare inginerie atomică ce fac şi cu ce se ocupă pesediştii, dincolo de faptul că nu trebuie să fii mare expert în politică/economie/justiţie ca să înţelegi toate măgăriile, găinăriile şi ţopăielile pesediste, dincolo de faptul că, de regulă, protestatarii "noştri" sunt mai inteligenţi decât "ai lor" – dincolo de toate acestea, deci, rămâne faptul că protestatarii anti-PSD de anul acesta fac parte dintre cei mai informaţi protestatari ever
Evident, afirm acest lucru în cunoştinţă de cauză, fiind eu însămi una dintre miile de persoane* care s-au ocupat fervent, asiduu, cu sârguinţă de această informare şi de transmiterea în timp real a informaţiilor şi documentaţiei necesare unui protest motivat, informat, la obiect şi "la concret". Aşa că pot afirma cu mâna pe inimă că cel puţin 118.732 de oameni care nu agreează atacul la justiţie început prin OUG 13 în februarie au fost strict informaţi, cu subiect şi predicat, din surse oficiale şi specializate, asupra obiectului protestului lor, concretizat sub diverse forme de acţiune civică. 
Este vorba, desigur, despre semnatarii petiţiei anti-OUG 13, pe care am iniţiat-o în februarie – foarte mulţi dintre ei participanţi şi la protestele de stradă. Oameni implicaţi, inteligenţi, informaţi, vigilenţi, cu care am fost în contact permanent, informându-i asupra tuturor aspectelor referitoare la protestul nostru online (dar şi offline, pentru mulţi dintre noi).  Câteva sute dintre ei mi-au adresat mesaje cu observaţii, informaţii actualizate, solicitări şi sugestii pertinente, demonstrându-mi încă o dată (dacă mai era nevoie) că protestatarii "noştri" sunt mai inteligenţi decât "ai lor". Le mulţumesc încă o dată, şi pe această cale, acestor oameni minunaţi, lângă care sper să mă regăsesc mereu şi mereu la momente de răscruce, precum cel de ieri, când, din nou, acest #NeamTrezit şi frumos a ieşit în stradă, în Ţară şi în Diasporă, toţi ca unu, Toţi pentru Justiţie**. 






 (Sursă foto: Dan Mihai Bălănescu - Facebook) 
 _________ 
 * Vezi pe Facebook comunităţile: Corupţia ucide (68.000 urmăritori), #REZISTENŢA (58.400 membri), 600000 pentru Rezistenţă (18.500 membri),  Geeks for Democracy (11.000 membri), Uniţi Salvăm Toată România (2000 membri), România: Iniţiative anti-abuz (1400 membri) etc. etc. etc. 
_________

Articol publicat iniţial pe blogul Ţărănista, aici 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu